Ирен Саръбоюкова (Хеброс-Харманли) защити националната си титла в скока на височина

...
Ирен Саръбоюкова (Хеброс-Харманли) защити националната си титла в скока на височина
Коментари Харесай

Ирен Саръбоюкова защити националната си титла в скока на височина при жените

Ирен Саръбоюкова (Хеброс-Харманли) отбрани националната си купа в скока на височина при дамите в зала. 16-годишната възпитаничка на Димитър Карамфилов, която предходната година завоюва бронз на Европейския юношески олимпийски фестивал в Банска Бистрица, си обезпечи златния орден на националния шампионат за мъже и дами в столичната зала  “Асикс Арена ” още с първия си опит в надпреварата на 170 см. След това тя преодоля от първи опит 174 и 178 см. Саръбоюкова опита и 186 см, което щеше да е неин персонален връх, само че не съумя да се оправи с тази височина. Във втория си опит на тази височина тя беше доста покрай превъзмогването, само че летвата падна в последния миг и опитът беше несполучлив. 

Сребърния орден в скока на височина при дамите завоюва шампионката от през вчерашния ден в петобоя Вивиан Кръстева (Рилски атлет-Самоков) със 160 см, а бронза поделиха Виктория Миланова (АК Плевен 2014) и Стела Гешева (Хеброс-Харманли) с по 155 см. 

Това беше трети златен орден за Ирен Саръбоюкова от националните шампионати по лека атлетика в зала за 2023 година, откакто по-рано през сезона тя завоюва купите при девойките под 18 и под 20 години. ле
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР